PC en rFactor (2)

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1154
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

PC en rFactor (2)

Bericht door SRVN » 19 sep 2011, 21:02

Een vraag of een probleem met je PC of rFactor ?
Gebruik dit topic om elkaar verder te helpen.



Klaas Sipma
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 okt 2011, 21:59

Re: PC en rFactor

Bericht door Klaas Sipma » 21 okt 2011, 10:39

Toch even een performance vraagje.

Ik heb de volgende pc:
AMD athlon x3 440 3.3GHZ
8GB DDR3
HD4670 op 750 Mhz (crossfire)

Het spel draait op een SSD.

Toch had ik gister tijdens de race behoorlijk wat lag vooral tijdens de start en tijdens de hele race wel een klein beetje. Dit zorgt ervoor dat ik toch minder hard rij omdat je wat meer marge gaat inbouwen.

Terwijl ik tijdens de trainingen hier totaal geen last van heb gehad. Alle details etc staan op full maar dat zou toch ook wel mogen met zon verouderde game.

Tjah er draaien niet teveel proccessen mee op de achtergrond en zo.(ik gebruik wel de spotter en data acquisition plugin)

Wat ik graag wil weten: zijn er bepaalde tweaks en settings die de performance behoorlijk beïnvloeden zonder dat je het merkt.

Groet,

Gebruikersavatar
René Hoogterp
Berichten: 3987
Lid geworden op: 09 sep 2011, 17:40
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: PC en rFactor

Bericht door René Hoogterp » 21 okt 2011, 11:21

Je kan sowieso alles op high zetten in plaats van full, dat scheelt al enorm :)

Tiemen Bo
Berichten: 823
Lid geworden op: 11 sep 2011, 16:27

Re: PC en rFactor

Bericht door Tiemen Bo » 21 okt 2011, 12:26

Je videokaart is een beetje een bottleneck. Alles op full in rFactor op een volle startgrid betekent dat je onwijs veel vraagt van je PC en vooral je videokaart. Schroef je ghrapics een beetje terug en je zou nergens last van moeten hebben.

Juist ook omdat rFactor een oud spel is kun je niet volledig gebruik maken van de kracht van je PC.

Gebruikersavatar
Jan Wim Ensing
Berichten: 3952
Lid geworden op: 09 sep 2011, 17:40
Racestuur: Fanatec CSR Wheel
Locatie: Marum

Re: PC en rFactor

Bericht door Jan Wim Ensing » 21 okt 2011, 13:59

Heb je je rFactor-.exe de extensie +fullproc gegeven? Dat scheelt bij mij 100 FPS.

Gebruikersavatar
Ger Heuts
Berichten: 4267
Lid geworden op: 19 sep 2011, 16:41
Racestuur: Thrustmaster T300rs
Locatie: Landgraaf
Contacteer:

Re: PC en rFactor

Bericht door Ger Heuts » 21 okt 2011, 17:38

Kun je dit eens nader uitleggen, Jan Wim? Hoe wil ik een extensie nou wijzigen? Dan herkent windows het bestand toch niet meer?

Gebruikersavatar
Jan Wim Ensing
Berichten: 3952
Lid geworden op: 09 sep 2011, 17:40
Racestuur: Fanatec CSR Wheel
Locatie: Marum

Re: PC en rFactor

Bericht door Jan Wim Ensing » 21 okt 2011, 18:55

Tuurlijk kan ik dat:

Ga naar je rFactor.exe, rechtermuisknop 'Eigenschappen". Vervolgens ga je naar het venster 'Snelkoppeling' en naar de regel 'Doel'. Daar staat C:rFactor.exe of iets dergelijks. Ga naar deze regel en voeg aan het einde +fullproc toe aan de zin. Ik doe altijd met spatie tussen .exe en +fullproc. Als het goed is gaat je rFactor nu meerdere processors gebruiken en is hij sneller.

Gebruikersavatar
Ger Heuts
Berichten: 4267
Lid geworden op: 19 sep 2011, 16:41
Racestuur: Thrustmaster T300rs
Locatie: Landgraaf
Contacteer:

Re: PC en rFactor

Bericht door Ger Heuts » 21 okt 2011, 19:25

Dat zou helemaal fantstisch zijn. Ik heb nu geen problemen met rFactor, maar het is uiteraard altijd afwachten wat rF2 gaat doen. In ieder geval bedankt voor deze nuttige tip.

Gebruikersavatar
Wester Wobbes
Berichten: 528
Lid geworden op: 19 sep 2011, 20:09
Racestuur: Logitech DFGT
Locatie: Noordwijk

Re: PC en rFactor

Bericht door Wester Wobbes » 21 okt 2011, 19:40

Volgens mij werkt het bij mij, bedankt JW ;)

Gebruikersavatar
Bram Kuipers
Berichten: 2242
Lid geworden op: 19 sep 2011, 17:27
Racestuur: TS-XW Racer Sparco P310
Locatie: Venlo
Contacteer:

Re: PC en rFactor

Bericht door Bram Kuipers » 25 okt 2011, 14:40

Jan Wim Ensing schreef:Tuurlijk kan ik dat:

Ga naar je rFactor.exe, rechtermuisknop 'Eigenschappen". Vervolgens ga je naar het venster 'Snelkoppeling' en naar de regel 'Doel'. Daar staat C:rFactor.exe of iets dergelijks. Ga naar deze regel en voeg aan het einde +fullproc toe aan de zin. Ik doe altijd met spatie tussen .exe en +fullproc. Als het goed is gaat je rFactor nu meerdere processors gebruiken en is hij sneller.
Hier geeft hij steeds aan dat hij niet de plek kan vinden om het toe te passen...

Gebruikersavatar
Wester Wobbes
Berichten: 528
Lid geworden op: 19 sep 2011, 20:09
Racestuur: Logitech DFGT
Locatie: Noordwijk

Re: PC en rFactor

Bericht door Wester Wobbes » 25 okt 2011, 16:31

Je moet het achter " zetten.

Gebruikersavatar
Raymond Klanderman
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 okt 2011, 16:17
Racestuur: bv Logitech G25
Locatie: Beverwijk

Re: PC en rFactor

Bericht door Raymond Klanderman » 25 okt 2011, 16:39

Dat +fullproc gaat bij hem niet uitmaken daar hij een museumstuk als beeldkaart heeft. Van wat ik net op google zag is het een passief gekoelde beeldkaart en die zijn niet voor gamen gemaakt.

Dus wat hierboven al gemeld werd, schroef je graphic instellingen terug, zeker als je online meerijdt.

Jeroen van Doesburg
Berichten: 26
Lid geworden op: 19 sep 2011, 20:07

Re: PC en rFactor

Bericht door Jeroen van Doesburg » 25 okt 2011, 16:45

werkt super frames zijn gewoon verdubeld

super bedankt voor de tip

Gebruikersavatar
René van Noort
Berichten: 720
Lid geworden op: 19 sep 2011, 15:23
Racestuur: bv Logitech G25
Locatie: Voorburg

Re: PC en rFactor

Bericht door René van Noort » 25 okt 2011, 16:59

Hier idem. Tnx. :D

Gebruikersavatar
Jan Feenstra
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 sep 2011, 21:07
Racestuur: Fanatec
Locatie: Exmorra

Re: PC en rFactor

Bericht door Jan Feenstra » 14 nov 2011, 14:43

Is er iemand die weet hoe ik de cockpitvibraties kan uitzetten voor de FSONE mod?

Ik rijd meestal met cockpitview en normaal verander ik bij cockpitinfo de cockpitvibrationmag naar 0 en is het klaar.Nu werkt dit niet bij deze mod.

is er iemand die weet hoe ik dit wel kan veranderen?

Alvast bedankt.

Groeten Jan.

Gebruikersavatar
René Hoogterp
Berichten: 3987
Lid geworden op: 09 sep 2011, 17:40
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: PC en rFactor

Bericht door René Hoogterp » 14 nov 2011, 14:51

Ja je moet in de .cam file van je team waardes aanpassen. (iets met lower numbers cause jitter) staat er achter. Als je die 3 waardes in de cockpitcam veranderd naar 999,999,999 dan staat je beeld stil :)

Gebruikersavatar
Jan Wim Ensing
Berichten: 3952
Lid geworden op: 09 sep 2011, 17:40
Racestuur: Fanatec CSR Wheel
Locatie: Marum

Re: PC en rFactor

Bericht door Jan Wim Ensing » 14 nov 2011, 14:53

Even door Google gehaald en op het forum van RaceDepartment staat:
Go to your PLR file.

Programfiles -> Rfactor -> Userdata -> your name and then the PLR file and change Mult1 and 2 to zero.

Cockpit Vibration Mult1="1.00000" // Primary vibration multiplier affects eyepoint position (base magnitude is in VEH or cockpit file)
Cockpit Vibration Freq1="31.00000" // Primary rate of vibration affects eyepoint position (higher framerates allow higher rates)
Cockpit Vibration Mult2="1.00000" // Secondary vibration multiplier affects eyepoint orientation (base magnitude is in VEH or cockpit file)
Cockpit Vibration Freq2="37.00000" // Secondary rate of vibration affects eyepoint orientation

Gebruikersavatar
Jan Feenstra
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 sep 2011, 21:07
Racestuur: Fanatec
Locatie: Exmorra

Re: PC en rFactor

Bericht door Jan Feenstra » 14 nov 2011, 15:11

Hartstikke bedankt voor de snelle reacties.

Ik ga het gelijk proberen.

Gebruikersavatar
René Hoogterp
Berichten: 3987
Lid geworden op: 09 sep 2011, 17:40
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: PC en rFactor

Bericht door René Hoogterp » 14 nov 2011, 15:22

Dat is iets anders dan wat ik altijd aanpas, dus wellicht kun je beide manieren proberen?

Gebruikersavatar
Jan Feenstra
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 sep 2011, 21:07
Racestuur: Fanatec
Locatie: Exmorra

Re: PC en rFactor

Bericht door Jan Feenstra » 14 nov 2011, 19:55

Ik heb de PLR file aangepast.Dit werkt prima,geen trillingen meer.

Nogmaals bedankt.

Plaats reactie