Notulen Algemene Ledenvergadering [09-11-2021]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1287
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

De tweede virtuele ALV dit jaar werd gehouden op 9 november. Er waren 41 leden aanwezig. Om 20:00 uur opent de voorzitter René Hoogterp de Algemene Ledenvergadering. We hopen dat we bij de volgende vergadering weer fysiek bij een kunnen komen op een mooie locatie.

Agendapunten:
- Opening Algemene Ledenvergadering 2021-II
- Verslag vanuit het bestuur
- Financiële zaken, begroting 2022
- Stemronde: Begroting 2022
- Verslag vanuit commissies
- Discussie
- Sluiting Algemene Ledenvergadering 2021-II

Verslag vanuit het bestuur:
SRVN bestaat 10 jaar en hier zijn we trots op. Simracen is booming en we hopen dat SRVN nog lang een plek geeft aan elke simracer die competitief wil racen in een gezellige vereniging. Begin dit jaar zijn we teruggegaan van vier naar twee kampioenschappen en zijn we gaan werken met splits. Dit gaat erg goed en we zijn blij dat we af zijn van de reservelijst en dat iedereen kan meedoen aan de kampioenschappen.

Website:
Er wordt een inkijkje gegeven op het aantal bezoekers dat de website van SRVN trekt. Gemiddeld komen er zo’n 50 tot 125 bezoekers op onze site. Op dit moment wordt de frontpage gevuld met raceverslagen. Hier willen we meer mee doen. De wens van het bestuur is dat deze frontpage wordt gevuld met meer content over simracen. De ontwikkeling van de website gaat gestaag door. Het volgende doel is om de informatie die nu nog wat verspreid wordt gecommuniceerd op één centrale plek te krijgen. Hierdoor kunnen leden alles wat ze moeten weten over de diverse raceklasses makkelijk terug vinden. Sinds begin dit jaar zijn we actief op Discord, een positieve zet gezien de dagelijkse berichten die hier voorbij komen. Wel is er een oproep aan de leden om de discussies, die soms wat verhit waren, fatsoenlijk te houden en dat iedereen elkaar met respect behandelt.

Begroting:
René geeft het woord aan Lars Koldeweij die een verslag geeft van de begroting voor 2022. SRVN staat er financieel goed voor en wil voor komend jaar een vrijwilligersvergoeding gaan doorvoeren. Commissies worden zo beloond voor hun tijd en inzet binnen de vereniging. Dit kunnen we mogelijk maken door de contributie te verhogen. Er worden drie plannen gepresenteerd.

Optie 1: Geen vrijwilligersvergoeding, geen contributieverhoging
Optie 2: Vrijwilligersvergoeding, € 5,00 contributieverhoging
Optie 3: Vrijwilligersvergoeding, € 10,00 contributieverhoging

Er wordt gestemd door de leden.

Optie 1: 0 stemmen
Optie 2: 20 stemmen
Optie 3: 21 stemmen

Op basis van deze uitslag gaan we voor optie 3 en wordt de contributie per 2022 verhoogd naar € 25,00.

Verslag vanuit de commissies:
Lennart Lippens doet een verslag namens de racecommissie. Er zitten op dit moment 4 leden in deze commissie. Jeroen Dadema is hier recent aan toegevoegd. Er zijn wat vragen over het participatiepunten systeem. Diverse leden zijn van mening dat een gemiste race te kostbaar is en stellen voor om deze punten te verlagen. Er wordt echter aangegeven dat door de diverse splits het een ingewikkelde rekensom is om op een goed aantal punten uit te komen. Ook worden er vragen gesteld over de hoogte van het aantal puntenaftrek bij een straf. Zowel de KC en RC gaan hier naar kijken voor komend seizoen.

Yoeri Gijsen neemt het woord namens de kampioenschapscommisie. Er is een enquête gedeeld met de leden over de kampioenschappen binnen SRVN. Dit is door 75 leden ingevuld en de resultaten worden gedeeld.

In de huidige opzet rijdt 40% van de ondervraagden in het GT3 kampioenschap, 29,3% in de Formula Pro, 14,7% doet aan beide kampioenschappen mee en 16% aan geen van beide. Men vindt het belangrijk dat de auto’s waarmee we rijden een verbrandingsmotor heeft en dat er met moderne auto’s wordt gereden. Er is geen bezwaar tegen fictieve auto’s of formats en hoeft niet altijd in lijn te zijn met de werkelijkheid. Auto’s met downforce zijn iets populairder dan auto’s zonder vleugels.

Als er wordt gevraagd naar de voorkeur voor specifieke klasses/auto’s komt naar voren dat de GT3 de populairste raceklasse is, gevolgd door de LMP2 en GTE. De Tatuus open-wheeler, Porsche 911 Cup en BMW M4 staan hoog op de lijst. Historische auto’s zoals de AC Cobra 1967 en Howston G4/G6 staan onderaan de lijst.

Discussie:
Iets wat al vaker naar voren is gekomen is de wens vanuit de leden om workshops te krijgen over verschillende onderwerpen binnen het simracen. Zaken als setups bouwen, racecraft en hoe stel je rFactor 2 nu eigenlijk goed in? Het wordt tijd dat dit er eens van gaat komen. Mark de Vries, Jos Friemann, Maurice Willems, Andre Kolmeijer, Daan Hut, Jeroen Huisers en Tom Klaver hebben aangegeven hier iets mee te willen gaan doen. Op Discord zal een kanaal worden aangemaakt waarin dit verder kan worden opgepakt.

Op dit moment rijden we met twee kampioenschappen, de GT3 en Formula Pro. Dit zijn pittige auto’s om mee te rijden, daarom de wens vanuit de leden om een instapklasse terug te brengen. De Tatuus, waar we in voorgaande seizoenen mee hebben gereden wordt geopperd. Dit in combinatie met een fixed setup. Een andere suggestie die wordt gedaan is de Porsche GT3 en ook hiermee met een fixed setup te gaan rijden. De kampioenschapscommisie gaat hier naar kijken voor het nieuwe seizoen.
Plaats reactie

Terug naar “Update vanuit het bestuur”