Notulen Algemene Ledenvergadering [november 2018]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1216
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Notulen Algemene Ledenvergadering [november 2018]

Bericht door SRVN » 24 dec 2018, 09:23

Voorzitter (René) opent de vergadering en heet iedereen welkom. Voor de derde maal zijn we in het ANAC in Nijmegen, de vorige twee keren was in 2014, al even geleden dus.

Kampioenschappen 2018-2
De kampioenschappen in 2018-2 lopen prima. Met een gezond aantal inschrijvingen, ook de nodige afmeldingen gedurende het seizoen, qua absolute aantallen lijkt dit tegen te vallen, maar procentueel nog steeds vergelijkbaar met voorgaande seizoenen.

In 2018 werkten we met 6 evenementen in plaats van 8. Vanwege het feit dat de zondagen niet ruim voorradig zijn dankzij de Formule 1 kalender in het najaar.

Evenementen
Daardoor was er ook ruimte voor zogenoemde one-time events. Zeer fraai vormgegeven door de evenementencommissie. René bedankt die groep expliciet voor hun werk.

Los van deze evenementen, waren er ook enkele externe evenementen waar SRVN bij betrokken was. Denk aan het evenement in Maastricht in samenwerking met City Sim Racing en ook een kwalificatie-evenement voor het Circuit Zolder. Allerlei zaken waar we SRVN op de kaart kunnen zetten.

Ook willen we SRVN meer op de kaart zetten middels beursen en evenementen. “Van online naar offline”. Zo waren we met de Knaf en City Sim Racing en Marcel Offermans op de Jumbo Familie Racedagen op Circuit Zandvoort.

Website
René mag eindelijk, na jaren wachten, met trots mededelen dat de v0.5 van de nieuwe website live is gegaan. Van een plan om eerst achter de schermen de complete nieuwe portal klaar te hebben, is er besloten om het stapsgewijs online te zetten. René laat verder artist impressions zien van het dashboard van de website, het gedeelte wat uiteindelijk de automatiseringsslag moet geven voor diverse commissies. Dit wordt stapsgewijs ontwikkeld.

René laat vervolgens inzien wat een enorm karwei het is om handmatig de inschrijvingen te verzorgen voor aanvang van een nieuw seizoen. De nieuwe inschrijfportal zal voor 2019-1 waarschijnlijk nog niet klaar zijn, daarom zal er een tussenoplossing gevonden worden voor het komende seizoen.

Livestreams
Het afgelopen jaar zijn er 128 abonnees bijgekomen. Aantal views is niet gek veel gegroeid, komt ook omdat we 6 ipv 8 evenementen hebben. Maar ook de weergaven van de meest gekeken streams van 2018 zijn lager dan dit van vorig jaar. De stream van de race in Maastricht is het meest bekeken. Gevolgd door een interessante NK GT race in Bathurst. En dan de SRVN 500, die het eigenlijk altijd wel goed doet. Maar toch, in 2017 1064 views, in 2018 559.

Daar valt dus wat winst te behalen. Ook op Facebook en andere social media kunnen we meters maken. Daarom is er een proefballonnetje opgegaan om een maandelijkse top 5 te plaatsen, met opvallende gebeurtenissen uit de SRVN Livestreams. Ook willen we meer met Instagram gaan doen, René de Ruijter en Ruben Schenkel hebben zich aangemeld om dit te voeden.

“Kampioenschapscommissie”
Enkele jaren geleden waren er flinke verschuivingen op het Bestuursvlak, waarbij ook de toen bestaande KC werd opgedoekt. Tijdelijk werden de invulling van kampioenschappen op het bordje van het Bestuur gegooid, nu is het weer tijd om het weer terug te geven, om zo een breder draagvlak te creëren. Er wordt een werkgroep samengesteld.

Begroting 2019
De penningmeester laat de begroting voor 2019 zien. Deze is op te vragen bij de penningmeester. (Lars Koldeweij) Samenvattend: SRVN is gezond, de contributie blijft 15,00 voor een volledig jaar.

Ingekomen stukken
Om een stukje ‘onzekerheid’ in te bouwen bij regenraces heeft Ruben Correa Alves een regengenerator ontwikkeld, op een vast tijdstip vlak voor de race wordt deze geactiviteerd, zo weet iedereen op hetzelfde moment wat de regenval gedurende de race zal zijn. Het Bestuur gaat nog bepalen of we deze voor 2019-1 kunnen gebruiken.

Verkiezing voorzitter
Er zijn geen andere kandidaten aangemeld waardoor René er een periode aanplakt. René geeft zelf aan dat hij heel graag de automatiseringsslag wil maken, en dan pas met een tevreden gevoel het stokje wil overgeven.

Discussie
De tweede ronde van het Endurance kampioenschap gaat niet op Road Atlanta maar op Daytona verreden worden, daarnaast wordt COTA bekeken om Silverstone te vervangen.

Kampioenschappen 2019-1
Er wordt gesproken om een duidelijkere splitsing te maken tussen de beginnersklasse en de klasses voor gevorderden. Eventueel met een licentiesysteem. Dit gaat verder uitgezocht worden.

Het NK GT wordt een kampioenschap wat een compleet kalenderjaar duurt, met 10-12 evenementen.

René dankt de aanwezigen voor hun bijdragen.Plaats reactie