Update vanuit het Bestuur [november 2017]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1226
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Update vanuit het Bestuur [november 2017]

Bericht door SRVN » 01 dec 2017, 09:03

Openbare notulen november 2017

Het kampioenschap 2017-2 loopt op zijn einde dus wordt het tijd om te starten met de voorbereidingen voor 2018-1. Een terugkerend iets is de opkomst aan het einde van het seizoen, ook is er bij de ALV besproken of we tijd kunnen inruimen voor one-time-events en om de ruimte die we hebben in de eerste helft van het jaar, wat beter te benutten. Zo hebben we besloten het aantal raceavonden terug te brengen naar 6 of 7, in plaats van de huidige 8. Zo is er ruimte ingepland ook voor one-time events en is de winterstop iets langer. Elk kampioenschap zullen we gaan starten met een nul evenement om de mod en server instellingen te testen.

De intentie is om van het GT Kampioenschap een NK te maken, in plaats van de Renault Clio. Voor de GT stappen we over van de URD mod naar de Studio397 mod. Wij vinden dat een NK op zondag moet plaatsvinden, en zal dan wisselen met een donderdagavondklasse.

Op 3 juni zal de SRVN500 van start gaan. We willen dit grootser aanpakken en een soort 'Month of May' hiervan gaan maken. De weken voorafgaand aan dit mooie evenement zullen in het teken staan van georganiseerde trainingen om zo iedereen maximaal voor te bereiden en het aantal safetycars zo laag mogelijk te houden.

Het aanleveren van eigen skins zal in 2018 gaan veranderen. Het zal voor iedereen simpeler worden en de kans op fouten worden een stuk kleiner. Binnenkort komt er een eigen plekje op het forum voor het modteam waarin alle info komt te staan.

Zoals aangekondigd tijdens de ALV is er getest met FaceBook live voor de livestreams. De conclusie is dat het werkt, je heel veel mensen bereikt maar dat YouTube er toch meer geschikt voor is. Voor de streamers is het makkelijker om alles aan te zetten en in de gaten te houden. Chat berichten zijn op Youtube veel beter te maken en te zien. Er is voor gekozen om weer verder te gaan met YouTube en FaceBook vooral te gebruiken om reclame te maken voor de livestream. We hopen dat veel leden de berichten van SRVN willen delen of liken zodat iedereen tijdig weet dat er een liverstream is en men massaal naar YouTube gaat om te kijken.

Na een mooie discussie tijdens de ALV over de cup klasse is er besloten om hier mee te stoppen. Er zal een nieuw puntensysteem komen waardoor (bijna) iedereen punten zal halen als je over de finish komt. Leden maken tijdens hun eerste jaar (2 race seizoenen) bij SRVN kans op de titel Rookie van het jaar. Deze titel gaat naar het lid met de meeste punten. Deze titel kun je echter maar 1x per kampioenschap halen.

Het eerste NK heeft nog 1 race te gaan en het animo loopt terug. Er is besloten om geen extra reclame te maken om alsnog nieuwe deelnemers erbij te krijgen. Het was een leerseizoen en alle leermomenten worden meegenomen naar het NK GT 2018-1
Enkele punten waar we wat mee (moeten) gaan doen:
- Race op 1 server
- Maximaal 35 auto’s
- Deelnemers van NK Clio krijgen voorrang bij inschrijving mits ze minimaal 50% van de races hebben meegedaan.
- Meer ondersteuning en support vanuit de KNAFPlaats reactie