Update vanuit het Bestuur (2) [september 2017]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1184
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Update vanuit het Bestuur (2) [september 2017]

Bericht door SRVN » 26 sep 2017, 10:20

[b]Liveracers:[/b]
Helaas kunnen we niet doorgaan met het gebruik van Liveracers. Zoals jullie misschien wel hebben gezien stopt Liveracers als gratis tool en zal er voor moeten worden betaald. Echter de prijs die hiervoor moet worden betaald vinden we te duur. Dit komt omdat je betaalt per server en dit zou er voor zorgen dat we straks $335,52 per jaar moeten betalen. We weten dat de leden graag gebruik maken van Liveracers en zoeken daarom naar een alternatief. Studio 397 is bezig met de ontwikkeling van zo’n systeem en er zijn hier en daar nog wat andere partijen die iets vergelijkbaars aanbieden. Mochten er leden zijn die iets zijn tegengekomen, dan horen wij dit graag en hopelijk hebben we binnenkort een goed alternatief.

[b]GT Format:[/b]
We hebben wat aanpassingen gedaan aan de GT mod. Zoals jullie weten is er sinds dit seizoen de verplichte pitstop. Mede door feedback van de leden hebben we een aantal zaken in de mod aangepast om dit beter te laten werken. Zo is de maximale tankinhoud verlaagd naar maximaal 60L. En is de schadetijd ook verlaagd naar maximaal 60 seconden.

[b]Live steward:[/b]
Live stewarding is iets wat al langer speelt bij SRVN en na de Radical race op Assen is dit wederom aangekaart. We willen dit graag weer bespreken bij de komende ALV. We hebben dit vorige week maandag tijdens de bestuursvergadering ook al even besproken. We zijn van mening dat een live steward die continue alles in de gaten houdt, niet realistisch en haalbaar is. De races zijn erg kort en duren slechts 25 minuten, met uitzondering van de GT hoofdrace. Het is daarom onmogelijk om als live steward alles in de gaten te houden, zeker als iemand dit alleen doet. We voorzien dat de beslissingen die zo'n live steward maakt, voor een hoop discussie kan gaan zorgen. We zien wel een meerwaarde in een wat lichtere variant, waarbij iemand de opwarmronde en start controleert. En daarnaast tijdens eventuele pitstops of iemand niet de witte lijn overschrijdt bij het uitkomen van de pitstraat. Of als iemand connectieproblemen heeft en dit voor gevaarlijke situaties op de baan zorgt.

[b]NK Clio:[/b]
We hebben inmiddels de eerste twee rondes van het NK Clio achter de rug en we willen een kleine aanpassing doen aan het reglement. Vanwege de vele aanmeldingen zijn we genoodzaakt om in twee servers te rijden. Dit hebben we tot op heden telkens eerlijk verdeeld. Zijn er 50 rijders op een avond, dan rijden er 25 in server 1 en 25 in server 2. Doordat de opkomst relatief tegenvalt ten opzichte van het aantal inschrijvingen, willen het volgende doorvoeren. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er minimaal 15 rijders in server 2 rijden en de rest in server 1, met een maximaal aantal van 34. Dit zorgt ervoor dat meer mensen de kans krijgen om in server 1 te rijden en we ook een voller startveld hebben.

[b]Licentieraces:[/b]
Er is een topic aangemaakt voor de licentieraces waarbij je kunt aangeven of je hier bij wilt zijn. Tijdens de laatste licentierace waren er slechts 4 rijders, waardoor het nut van zo’n avond verloren gaat. Graag willen we van te voren weten of rijders van plan zijn om hier aan mee te doen om een goede opkomst te garanderen.Plaats reactie