Update vanuit het bestuur [december 2016]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1270
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Update vanuit het bestuur [december 2016]

Bericht door SRVN » 20 dec 2016, 11:42

Maandagavond 19 december was een belangrijke datum voor de voltallige organisatie van SRVN, want daar werd duidelijk hoe het seizoen 2017-I vormgegeven wordt. Hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Inschrijvingen 2017-I
De inschrijvingen gaan 27 december open, de templates worden dan ook uitgebracht. De deadline van de skins is 24 januari. De algemene informatietopics komen uiterlijk 27 december online.

Kampioenschappen en raceformats
GT
Voor 2017-I willen we een kleine aanpassing doen aan het GT racereglement, de diverse Safety Car tests zijn positief verlopen en dus zal de GT per 2017-I middels de Safety Car gestart worden. Er zal een regel worden toegevoegd in het reglement om rijders die vanuit de pitstraat starten, te verplichten altijd achteraan te moeten sluiten, ondanks dat sommige circuits in combinatie met mods wellicht het licht aan het einde van de pitstraat te vroeg op groen springt. Uitzonderingen van crashes in de eerste bocht waarbij de pituitgang ná de eerste bocht bevindt nagelaten natuurlijk.

Porsche Cup
De v2 mod van de Porsche Cup zal worden gebruikt per 2017-I, zoals al eerder gecommuniceerd wordt de kwalificatie race 1 public en 10 minuten vrij. Dit is overigens een terugkerend gegeven, alle kwalificaties zullen per 2017-I open en onbeperkt zijn. Een andere aanpassing die al eerder is gecommuniceerd is dat we geen tweede kwalificatie meer zullen hebben, dit vanwege de aandachtspanne voor de Livestreamkijkers en de dynamiek die een reversed grid gaat opleveren, want de top-8 van de race-uitslag van race 1 zal omgedraaid worden, de puntentelling blijft voor beide races gelijk.

DTCC
Ook voor het DTCC hebben we het format aangepast en meer dynamisch gemaakt in onze ogen. Een grote verandering is het feit dat de dobbelsteen verdwijnt. Echter krijgen we wel een reversed grid, maar dit zal al voor de eerste race gebeuren. De top-15 van de kwalificatie wordt namelijk omgekeerd voor race 1. (Vergelijkbaar met wat het WTCC ook doet, alleen dan met de top 10) De uitslag van de kwalificatie vormt de startgrid voor race 2. Om een andere nieuwe impuls te geven aan het kampioenschap zullen er verplichte bandenstops (minstens 2) gemaakt moeten worden. Leden die al wat langer lid zijn bij SRVN zullen terugdenken aan Race 07, toen we met het Toerwagenkampioenschap hierdoor vele tactische beslissingen zagen, wat een extra impuls geeft aan de wedstrijden.

F2000
Na een uitgebreide serie aan tests is er besloten om de USF2000 mod van ISI/Studio 397 te gebruiken als nieuwe 4e kampioenschap. Dank aan ieder die heeft getest en speciale dank aan Ruben Correa Alves die voorafgaand aan de release van deze USF2000 veel tijd geïnvesteerd heeft in de zoektocht naar een nieuwe open-wheeler voor SRVN. Wij hebben besloten om de klasse door het leven te laten gaan als de F2000. Dit in verband met het logo, en het bekt wellicht wat makkelijker. Het raceformat wordt 2x 25 minuten, waarbij ook hier de kwalificatie 10 minuten open verreden wordt met onbeperkte ronden. Race 2 zal starten met een omgedraaide top 8 van de eerste race, waarbij de puntentelling gelijk blijft. (vergelijkbaar met de Porsche Cup). Net zoals in de GT zal de race met een rollende start geleid worden door de Safety Car.

Start seizoenen
De kalender zal spoedig ingevuld worden, als de polls beschikbaar worden om de circuits te bepalen. Middels een shortlist kunnen de leden de banen kiezen voor de verschillende kampioenschappen. De startdata zijn wel bekend:

F2000: Zondag 12 februari
GT: Donderdag 16 februari
DTCC: Zondag 19 februari
Porsche Cup: Donderdag 23 februari

Evenementenmaand
Naast de officiële seizoenen is er de wens vanuit het huidige bestuur en ook vanuit de leden om juist in deze rustigere periode enkele 'fun-evenementen' te organiseren. Dank voor alle input, dit worden de evenementen!

Donderdag 29 december - Historic GP (Brabham BT44 - Silverstone '75) (3x 15 minuten)
Zondag 8 januari - Flat6 v2 (Bathurst) (2x 20 minuten)
Zondag 15 januari - Good ol’ Clio - Mills Inner Loop B (3x 15 minuten)
Donderdag 19 januari - Bangerraces (Clio / Joesville) (50% damage)
Zondag 29 januari - Caterham race - Norisring (3x 15 minuten)

Wedstrijdleiding
Dankzij de komst van een extra kampioenschap voor 2017-I zou een extra lid erg handig zijn. Momenteel zijn er 3 mensen voor 4 kampioenschappen. Er komt een oproep op het forum & website.

LAN/ALV
De LAN gaat door, er is hoofdzakelijk positief op gereageerd. Spoedig meer informatie, de datum stond al eventjes vast: zaterdag 25 maart 2017.Plaats reactie

Terug naar “Update vanuit het bestuur”