[R07] Walkthrough

Plaats reactie
Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1244
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

[R07] Walkthrough

Bericht door SRVN » 17 sep 2012, 15:00

Door Ger Heuts

Installatie Race07

SRVN maakt naast rFactor2 ook gebruik van Race07 en enkele daarbij horende uitbreidingspakketten. Je kunt dat allemaal via Steam installeren.

Steam
Om te beginnen maak je een account aan bij Steam. Dit is gratis. Een account maak je aan op http://
store.steampowered.com/ . Klik rechtsboven op Steam installeren.

Afbeelding

Bij de setup kun je de Nederlandse taal aanklikken. Standaard wordt Steam in Program files geïnstalleerd, maar je mag ook een andere locatie kiezen. Na de installatie start Steam automatisch op en werkt de software bij.
Dit bijwerken gebeurt later automatisch bij het opstarten van Steam. Wanneer de software is bijgewerkt, zie je dit scherm:

Afbeelding

Heb je Steam ooit eerder geïnstalleerd? Dan log je in via een bestaand account.
Ben je nieuw bij Steam? Klik dan op nieuw account maken. Voor je account mag je een nickname gebruiken. Denk eraan dat je in de spellen als Playername je voor- en achternaam moet intikken.

Het kan zijn dat je Steam op een andere pc installeert dan je de eerste keer hebt gedaan. Je krijgt dan via het bij Steam bekende mailadres een verificatiecode gestuurd. Plak die in het daarvoor bestemde vak. Na de installatie zoekt Steam of je op je account al spellen had gekocht. Die staan dan weer gereed om te geïnstalleerd te worden. Maak daarom geen nieuwe accountnaam aan als je eerder al een account bij Steam had, anders krijg je geen toegang meer tot de door jou gekochte spellen.

Het kan zijn dat Steam je nog vraagt om Adobe Flash Player te installeren. Steam geeft zelf aan hoe dat moet.

Spellen kopen en installeren
Heb je ooit eerder spellen gekocht op je Steamaccount? Dan verschijnen die automatisch in je account zodra je Steam opstart. Je moet ze wel allemaal weer opnieuw installeren. Dit doe je door op de naam van een spel te klikken en te kiezen voor “installeren”.

Ben je helemaal nieuw bij Steam? Dan is de spellenlijst leeg. Klik op winkel op de pagina die je ziet wanneer je Steam opstart. Klik op de driehoek naast Games en kies een genre of geef zelf de naam van een game in bij het veld rechts met de loep er in.

Afbeelding

Ik heb hier gekozen voor het GT Power Pack voor € 3,99. Met een klik in de balk waar het spel staat
en het vervolgens in de winkelmand te doen, ben je al een stuk op weg.

Afbeelding

In het volgende scherm mag je kiezen of je het spel voor jezelf koopt of iemand cadeau wil doen. Selecteer vervolgens een van de betaalmethoden. Vul de benodigde gegevens in. Dit spreekt allemaal voor zich. Als je het spel betaald hebt, wordt het toegevoegd aan je lijst met spellen. Je kunt het spel meteen installeren, of achteraf installeren via de spellenlijst. Je bent nu klaar om te racen.

Je spellen komen allemaal in dezelfde map als waarin je Steam hebt geïnstalleerd. Zorg er dus voor dat je daar voldoende schijfruimte hebt. Houd er rekening mee dat het installeren via Steam soms erg lang duurt. Geïnstalleerde spellen worden wit weergegeven, gekochte maar nog niet geïnstalleerde spellen grijs. Geïnstalleerde spellen kun je meteen spelen of je gaat eerst naar de instellingen.

Voor je verder gaat, moet je het spel eerst een keer opstarten. Anders worden de desbetreffende mappen/bestanden niet aangemaakt waar SimsyncPro (zie volgende alinea) gebruik van moet maken ter verificatie dat het in de goede map staat.

SimSyncPro
Je hebt het spel via Steam geïnstalleerd. Vanuit SRVN krijg je het skinpack aangereikt. Wat is dit en hoe installeer je dat? Bij SRVN heb je mogelijkheid om een eigen team te vormen en de wagens zelf te painten. Hoe dat moet, staat in het topic Painten voor Dummies op het forum van SRVN. Dus in plaats van de standaardwagens zie je de door de leden zelf gepainte wagens. Tijdens de kampioenschappen rijden ook alleen SRVN-leden op de baan. Het installeren gaat heel gemakkelijk via Simsync. Je vindt Simsync hier: viewtopic.php?f=24&t=228 Daar tref je ook het te downloaden pakketje aan. Je moet het rar-bestand uitpakken in Steam\Steamapps\username(je gebruikersnaam van Steam)\Race07. Als er een map wordt aangemaakt met de naam SRVNSimSyncPro waarin de twee bestanden zitten, dan moet je die twee bestanden er uit halen en in de map steamapps\gebruikersnaam\race07 zetten:

Afbeelding

Start Simsync op door op het icoontje te klikken. Je krijgt nu mogelijk een scherm met een tabel er in. Klik linksboven op OK, vink dan de klasse aan die je wilt installeren en klik op Start. :

Afbeelding
Het installeren kan even duren.
Je bent nu helemaal klaar om met de SRVN-mod te rijden!

Race07
Wanneer je het spel voor het eerst opstart, dan staat de naam van je Steam account als driver
name in het scherm vermeld. Verander deze zo nodig in je voor- en achternaam. Je komt dan in het
hoofdmenu:

Afbeelding

Bij options kun je je eigen voorkeuren instellen. Alles wijst zich ook hier vanzelf. Probeer maar wat
uit en test het op de baan. Op het moment dat je online wilt gaan rijden, kies je voor multiplayer en
vervolgens Internet game. Er verschijnt dan een lijst met servers. Zoek die van SRVN op met de klasse
die je wilt gaan rijden en klik op Join rechts onderin.

Afbeelding

Na het invullen van het password kom je in de server van SRVN. Veel rijplezier. Info over het maken
van een pitstop vind je op het forum.Gebruikersavatar
Jos Friemann
Berichten: 571
Lid geworden op: 17 feb 2012, 01:30
Racestuur: T500RS + Ferrari F1 Add-On
Locatie: Nieuw-Vennep

Re: Walkthrough RACE 07

Bericht door Jos Friemann » 18 sep 2012, 21:37

KLeine toevoeging:

Alvorens je Simsync pro in de hoofdmap kan plaatsen van Race07/GTR Evolution is het noodzaak om eerst het spel op te starten anders worden de desbetreffende mappen/bestanden niet aangemaakt waar SimsyncPro gebruik van moet maken ter verificatie dat het in de goede map staat.

verder is de mapnaam niet "Common/Race07" maar je "*Username*/Race07 (waar Username je inlognaam is van Steam)

Plaats reactie

Terug naar “Race 07”