Algemeen Racereglement 2021-1

Gesloten
Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1281
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Algemeen Racereglement 2021-1

Bericht door SRVN » 05 sep 2018, 21:37

Het nieuwe ARR voor het seizoen 2021-1 is weer klaar.
Alle aanpassingen zijn geel gemaakt maar lees vooral het gehele document aandachtig door.

Veel leesplezier en als er vragen of onduidelijkheden zijn laat dit dan even weten door een mail te sturen naar rc@srvn.nl

Klik hier om het ARR2021-1 te downloaden.

OF

Bekijk het reglement in deze forumtopicsSRVN Racecommissie
Berichten: 558
Lid geworden op: 20 okt 2011, 22:53

Re: Algemeen Racereglement 2021-1

Bericht door SRVN Racecommissie » 23 feb 2021, 09:15

Algemeen Racereglement 2021-1

Het nieuwe ARR voor het seizoen 2021-1 is weer gereed.
Deze is niet alleen als PDF te downloaden maar ook per hoofdstuk op het forum terug te vinden.
Alle aanpassingen zijn geel gemarkeerd, maar lees vooral het gehele document aandacht door.

Hieronder enkele wijzigingen toegelicht:

3. Algemene zaken
Als gevolg van de nieuwe opzet van kampioenschappen met meerdere splits en de toevoeging van losse clubavonden is het volgende gewijzigd:
 • Het principe van 'aspirant-lid' is komen te vervallen. Als aspirant-lid kon je één maand gratis lid worden en in die periode als gastrijder meedoen aan kampioenschaps-evenemenenten. Zie het Huishoudelijke Reglement voor meer informatie.
 • Het principe van 'gastrijders' is ook komen te vervallen. Met de komst van de clubavonden is er voldoende aanbod om af en toe races mee te pikken. Heb je daadwerkelijk interesse in deelname aan kampioenschaps-evenementen, schrijf je dan in voor dat kampioenschap.
 • Met de komst van meerdere splits per kampioenschap is de rol van 'reserverijder' komen te vervallen, er is nu namelijk plek voor iedereen. Voor losse evenementen kan het echter nog wel voorkomen dat er sprake is van een reservelijst.

5. Rijgedrag op de baan
 • In algemene zin zijn de termen 'snellere' en 'langzamere' deelnemer vervangen door respectievelijk 'aanvallende' en 'verdedigende' deelnemer.
 • Overtredingen onder de noemer 'vermijdbaar contact' vielen in het verleden allemaal onder 'middel straf'. Vanaf nu hebben we onderscheid gemaakt in 4 gradaties, waarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de overtreding. zie art. 5.2.3 voor de toelichting.

8. Briefing
 • Het is vanaf de start van de briefing niet toegestaan de server te verlaten. Is het toch nodig om dit te doen, dan dient toestemming te worden gevraagd bij de wedstrijdleider. Wordt dit niet gemeld, loop je het risico achteraan te starten.

11. Startopstelling en opwarmronde
 • Zoals vorig seizoen al is toegepast (maar nog niet was verwerkt in het reglement), is het bij een rollende start nu zo dat je je qua positie moet focussen op de auto in de lijn voor je en niet langer op de auto naast je.
 • Om verwarring te voorkomen zal er weer voor ieder evenement een screenshot van de Green line worden geplaatst op het forum.

13. Protesten en straffen
 • De gridstraf verdwijnt en wordt vervangen door aftrek van participatiepunten. Een gridstraf werd toegepast indien de deelnemer met een straf niet was gefinisht. Dit had als nadeel dat de straf niet kon worden verrekend in de race waarin de overtreding werd begaan. Daarnaast was het voor de Wedstrijdleider veel werk (in korte tijd) om gridstraffen toe te kennen tijdens de warm-up.
  Met de komst van meerdere splits en de bijbehorende participatiepunten (zie hoofdstuk 15) is er nu de mogelijkheid om de straf tóch te verrekenen in de race zelf, wanneer de deelnemer niet is gefinisht. De hoeveelheid puntenaftrek is een percentage van het aantal participatiepunten in die split. Zie art. 13.1.3 en 13.1.4 voor meer details.

14. Strafpuntensysteem
 • Sinds de start van seizoen 2020-2 werken we met het nieuwe strafpuntensysteem, waarbij kampioenschappen worden toegekend aan een Categorie, de strafpunten 10 deelgenomen evenementen blijven staan en worden meegenomen naar een volgend seizoen in dezelfde Categorie.
 • Seizoen 2021-1 is als volgt ingedeeld:
  - NK F2: Categorie A
  - NK GT3: Categorie B
  Dit betekent dat strafpunten behaald in seizoen 2020-2 in Categorie A (NK-F3) en Categorie B (GT3) worden meegenomen naar het nieuwe seizoen.
 • Het plan is om dit strafpuntensysteem te integreren in Mijn SRVN, zodat iedereen kan zien op hoeveel strafpunten hij staat (per Categorie) en over hoeveel deelgenomen evenementen die strafpunten vervallen. Dit is echter nog in ontwikkeling en zal voorlopig nog niet beschikbaar zijn. We publiceren binnenkort een lijst met de stand bij het begin van seizoen 2021-1, zodat iedereen in ieder geval weet met hoeveel strafpunten men het seizoen start.

15. Splits
 • Hoofdstuk 15 is een nieuw hoofdstuk, met info t.a.v. splits, participatiepunten en promotie/degradatie. Enkele punten uitgelicht:
 • Ook al bestaat er geen reservelijst meer, dient iedereen zich nog steeds aan- of af te melden per evenement via MijnSRVN. Zie art. 17.1.5 voor de sancties.
 • Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk om op de juiste server/split in te loggen. Het rijden in de verkeerde server zal leiden tot een diskwalificatie.
 • Een deelnemer ontvangt participatiepunten zodra deze een race onder groene omstandigheden is gestart. Ben je op een avond bijv. maar één van beide races gestart, ontvang je voor alleen die ene race de participatiepunten.
 • Het is mogelijk door middel van prestaties te promoveren naar een hogere split of degraderen naar een lagere split. Hierbij geldt dat we kijken naar de eerste en laatste 5 geklasseerden.
 • Er zal op een vast moment gekeken worden naar het klassement wie er zal promoveren of degraderen. Dit zal zijn na het 2e en 4e evenement van het seizoen.
 • In het geval van forse terugloop kan er na evenement 2 en 4 gekeken worden naar het samenvoegen van splits.

16. Puntentelling
 • Per 2021-1 bestaat de totale puntentelling uit participatiepunten en de punten op basis van je klassering. Deze punten worden bij elkaar opgeteld voor het klassement.
 • De participatiepunten zijn als volgt verdeeld:
  SplitPer racePer evenement
  175150
  250100
  32550
  4+1020

17. Aan- en afmelden
 • Indien een deelnemer zich voor de rest van het seizoen wil uitschrijven dan dient de deelnemer dit te doen via Mijn SRVN (dit was voorheen de Teammanager).
 • We hadden voorheen deze regel:
  Deelnemers met 2 of meer straffen op hun naam voor het niet afmelden worden bij aanmelding voor het nieuwe seizoen automatisch onderaan op de reservelijst

  Aangezien er geen reservelijst meer is, is dit aangepast naar het volgende:
  Deelnemers met 2 of meer straffen op hun naam voor het niet afmelden (optelsom van alle kampioenschappen binnen één seizoen) krijgen bij de eerst deelgenomen race puntenaftrek gelijk aan die van een zware straf.
  Let op: dit is per direct van toepassing en geldt dus voor de mensen die zich in seizoen 2020-2 2x of vaker niet hebben afgemeld.

SRVN Racecommissie
Berichten: 558
Lid geworden op: 20 okt 2011, 22:53

Re: Algemeen Racereglement 2021-1

Bericht door SRVN Racecommissie » 14 apr 2021, 21:23

Bij aanvang van seizoen 2021-I was er de regel die beschrijft dat leden die zich tijdens een lopend kampioenschap inschrijven een wachtperiode hebben van 14 dagen. De redenen waren:
- Iedereen moet deelnemen met een eigen auto omdat dit beter staat in de livestream
- Het MOD team moet voldoende tijd hebben om die nieuwe deelnemer in de mod te verwerken
- We willen voorkomen dat nieuwe deelnemers de strijd voorin het kampioenschap kunnen beïnvloeden.

Met de komst van de splits waarbij alleen van split 1 een livestream is, is deze regel achterhaald. Ook voor wat betreft het beïnvloeden van het kampioenschap.
Daarom is besloten per direct te stoppen met deze regel zodat nieuwe leden direct kunnen meedoen.

ARR artikel 3.1.8 wordt daarom gewijzigd in:
3.1.8
Inschrijven gedurende een lopend kampioenschap is mogelijk. Indien er 2 of meer splits beschikbaar zijn kan er direct na inschrijving worden deelgenomen in de laagste split. Als auto moet dan de SRVN standaard auto gekozen worden. Ben je rookie, kies dan de SRVN rookie auto. Het MOD team zal in overleg met de nieuwe deelnemer zo snel als mogelijk de aanpassing doen aan de MOD. Indien er slechts 1 split beschikbaar is, dan is de wachttijd tot deelname minimaal 14 dagen zodat de deelnemer verwerkt kan worden in de MOD. Daarnaast is het niet mogelijk om bij een kampioenschap met 1 split je in te schrijven voor alleen de laatste race.

Gesloten

Terug naar “Reglementen”