SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Gebruikersavatar
Lennart Lippens
Berichten: 619
Lid geworden op: 26 sep 2016, 20:21
Racestuur: Thrustmaster T300 GTE
Locatie: Den Haag

Re: SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Bericht door Lennart Lippens » 23 nov 2020, 09:57

Zo, ook maar weereens een verslagje, de eerste van het seizoen, dus laat ik maar meteen mijn seizoen samenvatten:
*spoiler, dit was m'n slechtste seizoen ooit bij SRVN*
*consistentie en 'uit de problemen blijven' waren mijn specialiteiten toch???*

NOLA
- Q: prima, P4 (tot zover ging alles prima!)
- R1: stilstaand in de pits m'n voorvleugel verloren door achteruitrijdende #!*&^*, moest dus nóg een keer naar binnen, P12
- R2: ging aardig, maar meer dan P8 zat er niet in

Okayama
- Q: prima, P4
- R1: prima, P4
- R2: voorvleugel er zelf afgereden bij pitentry, in hectiek pitlimiter vergeten, dus kon nog een keer naar binnen voor Stop/Go. Ophangingschade kon niet hersteld worden, auto was te krom en dus aan de kant gezet (na nog 2x m'n auto in de muur te hebben gehangen), DNF

Silverstone
- Q: prima, P5
- R1: redelijk, P6
- R2: ronde 2, vanaf p2, aanremmen Stowe, m'n DIY-oplossing met squashbal onder m'n T3PA-rempedaal faalde: squashbal schoot ertussenuit (waardoor het rempedaal in 1x al z'n weerstand kwijt was), rempedaal naar de vloer, spin, naar P13. Daarna opnieuw moeten leren remmen met alleen een slap koppelingsveertje onder de rem (ik had al een keer rempedaal en koppeling verwisselt omdat de rem gaar was)...P11

Imola, enige probleemloze weekend!:
- Q: redelijk, P8
- R1: prima, P4
- R2: prima, P4

Monaco:
- Q: slecht, P12 (reed Q met racefuel..., maar had sowieso niet de pace om ook maar enigszins serieus mee te doen)
- R1: OK, P9
- R2: bij pitentry voorvleugel eraf gereden (joh...), maar wel de limiter kunnen vinden! Had P7 kunnen worden, maar werd P10

Zandvoort:
- Q: slecht, P11 (er zat meer in, maar miste ook gewoon de pace)
- R1: ronde 2, bocht 1. André raakt vlak voor me in een halve spin, ik tik hem heel licht aan, maar dat was genoeg om meteen rechtsaf het gras op te spinnen, hele veld voorbij moeten laten...Dan denk ik nog: hopelijk heb ik nog een paar leuke gevechten. Heb je van die gasten die voor je neus de baan af spinnen of zelfs voor je aan de kant gaan (Marcel, waarom?)! Bij m'n pitstop stond er iemand met z'n voorwielen op de plek waar mijn achterwielen zouden moeten komen, dus moest ff achteruit en wachten...Eén leuk gevecht gehad, P12

- R2: ronde 2, bocht 3. Ik zit iets klem achter André in Hugenholtz, vlak nadat ik André licht aantik zegt Crew Chief nog: car right. Ik dacht: dat kan niet, hij denkt zeker dat André naast me zit omdat ik met m'n neus onder z'n achtervleugel zat, die staat dus iets te gevoelig... Mark de Vries was echter buitenom gekomen en zat dus rechts naast me, wat ik compleet niet door had. Ik laat m'n auto bij de exit naar buiten lopen, haak bij Mark in de zijkant en ga linksaf de baan af (excuus Mark, hoop niet dat je daar schade van had). Ik had gelukkig geen schade en kon verder, weer vanaf P20. Daarna nog een paar leuke gevechten gehad, met P10 als resultaat.

Eindstand: P9
Beste weekend: Imola
Eén na beste weekend: geenGebruikersavatar
Robin de Jong
Berichten: 2060
Lid geworden op: 19 sep 2011, 16:33

Re: SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Bericht door Robin de Jong » 23 nov 2020, 12:44

Dank aan alle deelnemers dit seizoen. Ik weet dat 'we' in dit Formule 3 kampioenschap de minste inschrijvingen hadden. Heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat er geen rookies aan deel kunnen nemen, maar toch. Uiteindelijk hebben we elke race minimaal 20 rijders gehad die aanwezig waren en daarmee het hoogste opkomst percentage van alle raceklasses binnen SRVN.

Ik had gehoopt voor de titel te kunnen gaan, het seizoen begon prima op NOLA. Alleen besloot mijn trouwe G27 met voortijdig met pensioen te gaan waardoor ik Okayama moest missen. Dat is niet goed te maken in zo'n competitief kampioenschap. Uiteindelijk ging het ook nog helemaal mis op Imola en heb ik de laatste 2 races van het seizoen voor dagsucces gereden. Gisteravond stond in het teken om Lars aan de titel te helpen, maar dat mocht niet baten. Niek gefeliciteerd met de titel, je was de meest constante rijder van ons allemaal en daarmee terecht kampioen. Felicitaties aan de top 3.

Niek Jacobs
Berichten: 135
Lid geworden op: 09 sep 2014, 16:57

Re: SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Bericht door Niek Jacobs » 23 nov 2020, 19:51

Wat een spannend seizoen en vooral spannend einde. Het hele seizoen met een groepje van 4 aan het strijden voor de top plaatsen. Mijn doel was NK kampioen te worden en daardoor vanaf race 1 misschien iets te voorzichtig gereden. Resultaat was een hoop 2e 3e 4e plaatsen maar niet die overwinning die toch 10 punten meer waard is. De laatste avond moest de beslissing brengen, 10 punten moest ik verdedigen op Lars. Dagen voor de race allerlei scenarios in m'n hoofd afgespeeld maar op de racedag is het toch anders We hadden de setup best goed in orde voor deze baan en kon zo m'n 3e pole op rij pakken. Met lars op de 9e startplaats zag het er goed uit. Ik wilde race 1 graag winnen maar wilde niet het risico lopen schade op te lopen door het gevecht met Robin aan te gaan met een degelijke 2e plaats als gevolg. Race 2 moest ik 5e worden en na wat incidenten voor me kwam ik hier ook op uit. Ik koos ervoor niet meer aan te vallen aangezien er geen druk van achter was, ieder risico vermijden was het idee. Lars pakte de overwinning na mooie gevechten vooraan. Voor mij was 5e genoeg voor de titel en hiermee m'n doel bereikt. Moet zeggen een heel leuk seizoen gehad, erg close, faire duels en veel tactiek. Bedankt voor de organisatie en de prachtige verslagen van Ruben elke race weer.

Gebruikersavatar
Lars Koldeweij
Berichten: 1725
Lid geworden op: 19 sep 2011, 16:54
Racestuur: Thrustmaster TS PC
Locatie: Zwolle

Re: SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Bericht door Lars Koldeweij » 25 nov 2020, 17:30

Zo, dat was een interessant seizoen.

Achteraf kan je natuurlijk met gemak een aantal momenten aanwijzen waar ik 2 punten meer had kunnen scoren, maar dat telt niet. Felicitaties aan Niek, die het hele seizoen erg constant is geweest.

Uiteindelijk is de DNF na het pits-incident op Nola in het eerste weekend erg duur gebleken. Aan de andere kant, ik had na dat weekend niet verwacht 5 races te winnen en zo dicht bij de titel te komen. Wat dat betreft dus nog wel wat gemengde gevoelens, maar uiteindelijk was ik op Zandvoort ook simpelweg niet snel genoeg. Ik heb een beetje een afkeer van Zandvoort, waarom weet ik niet precies, maar het liep zondag ook niet zoals het zou moeten. Het hele seizoen kon ik in de kwalificatie in de top 3 eindigen, maar zondag was het P9. Dat kwam vooral door domme fouten (een cut track in de eerste ronde, en een fout in de laatste ronde toen ik 3 tienden onder mijn eigen tijd zat), maar ook zonder fouten had ik niet de kwalificatie pace om helemaal vooraan mee te doen.
Geholpen door wat incidenten wist ik er uiteindelijk nog een P4 uit te slepen, wat me niet helemaal kansloos liet voor race 2. Deze race 2 uiteindelijk gewonnen, dat was lekker, maar ik wist dat Niek aan P5 genoeg had en die reed hij netjes naar huis.

Onder aan de streep was het een erg leuk seizoen, met een openingsweekend dat nog wel een tijdje nachtmerries blijft bezorgen. :)

Niek Jacobs
Berichten: 135
Lid geworden op: 09 sep 2014, 16:57

Re: SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Bericht door Niek Jacobs » 25 nov 2020, 18:30

Bedankt voor de felicitaties Robin en Lars! En ik kan me de frustraties van een kapot stuur of een dure dnf goed voorstellen, zeker als het zo close eindigt.
Misschien tot binnenkort weer op de virtuele baan.

Gebruikersavatar
Hans van Putten
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 okt 2020, 22:58
Racestuur: T300 RS + Ferrari Add-on

Re: SRVN NK F3 2020-I | Babbelbox

Bericht door Hans van Putten » 25 nov 2020, 20:54

Met spanning naar de livestream gekeken. Was spannender om naar te kijken dan de F1. :-)

Gefeliciteerd met de overwinning Niek.

(kan niet wachten tot ik kan meedoen aan het F3 kampioenschap)

Gesloten

Terug naar “SRVN NK F3 2020-II”