12. Protest & Straffen

Gesloten
SRVN Racecommissie
Berichten: 400
Lid geworden op: 20 okt 2011, 22:53

12. Protest & Straffen

Bericht door SRVN Racecommissie » 16 okt 2019, 16:52

12 Protest & Straffen

12.1.1 Iedere deelnemer heeft na afloop van een kampioenschapsevenement het recht om een protest in te dienen tegen een andere deelnemer naar aanleiding van een incident waar hijzelf bij betrokken is geweest. De racecommissie zal de situatie in zijn geheel bekijken en alle betrokken deelnemers voor, tijdens en na het opgegeven moment beoordelen. Onafhankelijk daarvan kan de racecommissie ook op eigen initiatief, of op verzoek van het bestuur incidenten in behandeling nemen. Dit zullen alleen incidenten zijn waarbij extreme situaties zijn opgetreden of meerdere personen bij betrokken zijn geweest. Het is aan te raden eerst onderling het een en ander met elkaar te bespreken en uit te praten voordat overgegaan wordt tot het indienen van een protest. Het is echter niet de bedoeling dat het bespreken via het forum wordt gedaan.
Deelnemers die protesten indienen die geen betrekking hebben op situaties waarbij ze zelf zijn betrokken of verwijzen naar situaties die geen incident zijn worden bestraft met een reprimande.

12.1.2 Een protest wordt ingediend door het invullen van het online protestformulier. Het protestformulier is te vinden door op deze link te klikken of via de link die op het forum staat.
Het protest kan worden ingediend vanaf 12:00 ‘s middags, daags ná de race tot 20:00 2.5 dagen later. Dit betekent dat:
- Race gereden op de zondag > Protest vanaf maandag 12:00 tot woensdag 20:00
- Race gereden op de donderdag > Protest vanaf vrijdag 12:00 tot zondag 20:00
Alvorens het formulier in te vullen, dient de deelnemer het incident te bekijken in de replay. Indien een protest niet volgens reglementaire instructies wordt ingediend, heeft de Racecommissie het recht het protest te weigeren.

12.1.3 De racecommissie heeft het recht één van de volgende straffen op te leggen naar aanleiding van hun beslissingen tijdens de protestbespreking:
Reprimande
Dit is een waarschuwing voor het getoonde gedrag en wordt geregistreerd. Bij een derde of daaropvolgende reprimande volgt een tijdstraf, gridstraf of een puntenstraf.

Tijdstraf
Er wordt na de race tijd opgeteld bij de eindtijd van de deelnemer.

Gridstraf
Een deelnemer wordt een aantal plaatsen teruggezet op de startopstelling van de eerstvolgende race(s).

Puntenstraf
Er worden na de race punten afgetrokken van het totaal aantal kampioenschapspunten van de deelnemer.

Diskwalificatie
De deelnemer wordt uit de uitslag van de desbetreffende race genomen en/of krijgt uitsluiting voor één of meerdere evenementen.

De RC hanteert de volgende straffen met bijbehorende consequenties, waarbij tijdstraffen
verschillen, afhankelijk van de raceduur:


Reprimande
Elke 3e en daaropvolgende reprimande staat gelijk aan een middel straf

Lichte straf
Raceduur Tijdstraf Gridstraf (indien niet gefinisht)
25min (+DTCC) 10s 5 plaatsen
35min 14s 5 plaatsen

Middel straf
Raceduur Tijdstraf Gridstraf (indien niet gefinisht)
25min (+DTCC) 10s 5 plaatsen
35min 14s 5 plaatsen
En het verlies van 1 licentiepunt

Zware straf
Raceduur Tijdstraf Gridstraf (indien niet gefinisht)
25min (+DTCC) 25s 10 plaatsen
35min 35s 10 plaatsen
En het verlies van 2 licentiepunten

12.1.4 Het indienen van een protest is de enige mogelijkheid om te corresponderen met de racecommissie over race-incidenten. Over straffen die zijn uitgedeeld door de spelsoftware kan niet worden gecorrespondeerd.

12.1.5 Elke deelnemer aan een kampioenschap is zelf verantwoordelijk voor het controleren van het forum op eventuele toebedeelde straffen.

12.1.6 Start Incidenten zijn incidenten die plaatsvinden vanaf het moment dat de race start tot aan het moment dat iedereen door de 1e remzone en daaropvolgende bochten combinatie heen is. Deze incidenten worden zwaarder bestraft dan soortgelijke incidenten later in de race. De RC zal NIET meer standaard elke start gaan beoordelen. De deelnemers zullen dus zelf een incident moeten aanmelden als er sprake is van een startincident.
Elk incident wat plaatsvindt tijdens de start zal altijd bestraft worden met een zware straf ongeacht wat er elders in dit ARR beschreven staat.Gesloten