3. Algemene zaken

Gesloten
SRVN Racecommissie
Berichten: 531
Lid geworden op: 20 okt 2011, 22:53

3. Algemene zaken

Bericht door SRVN Racecommissie » 16 okt 2019, 16:57

3. Algemene zaken

3.1 Deelname en lidmaatschap

3.1.1
Een deelnemer kan slechts als SRVN-lid deelnemen aan races, evenementen en kampioenschappen van SRVN om kampioenschapspunten te verdienen, nadat voldaan is aan alle voorschriften rondom inschrijving bij de vereniging en betaling van de contributie. Deze staan op het SRVN-forum vermeld.

3.1.2
Inschrijven voor een kampioenschap kan vanaf het moment dat dit op het forum wordt aangegeven. Bij de inschrijving moet ook de autokeuze ingevuld worden. Het wijzigen van deze keuze is mogelijk tot aan het eerste inlevermoment van de skins. Deze wijziging wordt gezien als een nieuwe inschrijving waardoor je onderaan de lijst wordt toegevoegd. Na de inleverdatum van de skins is het niet meer mogelijk om van autokeuze te wisselen.

3.1.3
Voor een kampioenschap van start kan gaan dient er voldaan te worden aan de minimale inschrijvingseis. Deze bedraagt ten minste 20 inschrijvingen.

3.1.4
Mocht tijdens een lopend kampioenschap het deelnemersveld tijdens twee evenementen tot onder de 15 deelnemers verzanden, kan het bestuur in samenspraak met de kampioenschapscommissie besluiten het kampioenschap te staken.

3.1.5
De deelnemer dient tijdens de officiële sessies gebruik te maken van de door zijn team ingeschreven auto.

3.1.6
Nieuwe regels rookies per 2020-2:
  • Als je nieuw lid bent bij SRVN krijg je de status Rookie.
  • Je bent Rookie-af na 10 deelgenomen kampioenschapsevenementen.
  • Deelnames als gastrijder tellen mee.
  • Wanneer een lid als Rookie een top 5-klassering in het algemeen klassement behaalt, is deze het seizoen hierna geen Rookie meer.
  • Je behoudt het hele seizoen de status Rookie, ook als je tussentijds over die 10 deelgenomen evenementen gaat. Tussen de seizoenen wordt de status bijgewerkt.

3.1.7
Rookie-leden en aspirant-leden kunnen gedurende een lopend kampioenschap 2x deelnemen als gastrijder in een kampioenschap dat dit toelaat. Tijdens de trainingen en race dient de deelnemer gebruik te maken van de gastrijdersauto.

Bij deelname aan test- en of racesessies geldt ook voor gastrijders te allen tijde dat deze zich aan het ARR dienen te houden. Ook bestaat er de mogelijkheid dat er protesten tegen gastrijders ingediend en afgehandeld worden.

Het laatste kampioenschapsevenement is uitgesloten voor gastrijders.
Het is niet toegestaan om als gastrijder deel te nemen met de intentie het kampioenschap te beïnvloeden in het voordeel van een vooraf bepaald persoon.
Als gastrijder bewust beïnvloeden van het kampioenschap wordt bestraft met een DQ en uitsluiting van deelname als gastrijder bij alle kampioenschappen.

3.1.8
Inschrijven gedurende een lopend kampioenschap is mogelijk. Om aan een evenement mee te kunnen doen moet de inschrijving minimaal 14 dagen van tevoren gedaan zijn.

Uitzondering:
Voor nieuwe leden, die in het betreffende kampioenschap al 2 keer als gastrijder hebben deelgenomen geldt een periode van minimaal 10 dagen.

Inschrijven voor alleen het laatste evenement is niet mogelijk.


3.1.9
Een ieder die gebruik maakt van een SRVN server (rFactor 2 of Teamspeak) doet dit onder zijn eigen naam en niet onder een alias. Ook het gebruik van voor- of achtervoegsels die niets met de eigen naam te maken hebben zijn niet toegestaan.


3.2 Chatten + Forumberichten

3.2.1
Het is niet toegestaan om in rFactor 2 te chatten nadat dit door de wedstrijdleider is verboden. Dit geldt in de regel tijdens de kwalificatie en de race. Het verbod wordt van te voren aangegeven door de wedstrijdleider en gaat in vanaf het signaal ‘CHAT GESLOTEN’. Wordt er na die tijd nog een chat verzonden, dan kunnen er straffen opgelegd worden. Chatten is weer toegestaan nadat het sein ‘CHAT OPEN’ is gegeven. De wedstrijdleider mag te allen tijde gebruik maken van de chat om deelnemers te waarschuwen of om algemene mededelingen te doen.
Het overtreden van dit artikel wordt bestraft met een reprimande.

3.2.2
Verzonden chats en forumberichten mogen in geen enkel geval beledigend, racistisch of bedreigend zijn. Indien hiervan sprake is, kan de wedstrijdleider de desbetreffende deelnemer uit de server verwijderen of de moderator het forumbericht verwijderen. Het bestuur kan daarna besluiten verdere maatregelen op te leggen. Over het uit de server verwijderd worden, kan niet worden gecorrespondeerd.


3.3 Computerinstellingen

3.3.1
Om verbinding te maken met de raceserver is er een internetverbinding noodzakelijk. Deze verbinding moet van een dusdanige kwaliteit en snelheid zijn dat andere deelnemers hier geen hinder van ervaren. Een slechte verbinding kan veroorzaakt worden door:
- Te lage bandbreedte
- Slecht intern netwerk
- Gebruik van WiFi
Een slechte verbinding kan resulteren in uitsluiting van deelname aan een evenement.

3.3.2
Een goede GPU (videokaart) is noodzakelijk voor rFactor 2 in een multi user omgeving. De volgende, minimale settings zijn vereist bij deelname aan een evenement:
- Visible vehicles = 20
- Autodetail FPS = off

Daarnaast is het advies om goed de FOV in te stellen. Kijk voor tips op het forum.

Naast een goede GPU is het hebben van een Headset met microfoon ook noodzakelijk voor het communiceren op TeamSpeak. Hoewel dergelijke instellingen niet te controleren zijn, gaat SRVN er in alle mogelijke situaties vanuit dat deze zijn toegepast.

3.3.3
Het gebruik van een spotter plug-in wordt ten zeerste aanbevolen. Een spotter plug-in is een eenvoudig middel om veel incidenten te voorkomen. Een veelgebruikte, en zeer uitgebreide spotter plug-in is CrewChief - gratis te downloaden op http://thecrewchief.org/

3.3.4
Bij Network Settings moet de Upstream en Downstream op 256 kbps staan. Na het invullen van het wachtwoord bij het inloggen op de server kom je in het scherm waar je de auto kan selecteren. Klik 1x op back en daarna op Network Settings. Door deze waarde op 256 kbps te zetten voorkomen we lag op de server.Gesloten

Terug naar “Algemeen Racereglement 2020-II”