F4 / F3 2019-II | Promotie-degradatie

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1154
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

F4 / F3 2019-II | Promotie-degradatie

Bericht door SRVN » 07 aug 2019, 10:14

Promotie-degradatie
Afbeelding
Na het derde evenement wordt er op basis van het klassement 4 coureurs gepromoveerd naar de F3 en 4 coureurs gedegradeerd naar de F4.

Zo hebben we een F3 kampioenschap waar de "top" rijdt en houden we voor iedereen de mogelijkheid om in een openwheeler te racen. Met een eerlijke pre season kwalificatie en een strak promotie systeem kunnen F4 coureurs echt ergens voor racen en is het missen van een ronde in de F3 niet een drama, want je kan in de F4 verder vechten voor de top spots!

Promoveren en degraderen

Na de selectieprocedure is de kans om in de F3 te rijden nog niet voorbij! Om deelnemers van het F4 kampioenschap te motiveren is er de mogelijkheid om tijdens het seizoen te promoveren naar het F3 kampioenschap. Dit gebeurt na het halverwegepunt in het seizoen, na 3 evenementen. Daarin worden de 4 best geclassificeerde deelnemers in het F4 klassement gepromoveerd naar de F3. Op hetzelfde moment worden de 4 laagst geclassificeerde deelnemers in het F3 klassement gedegradeerd naar de F4. Zie hieronder in het plaatje voor meer duiding.

Deelnemers die in F4 willen blijven

F4 coureurs die promoveren naar de F3 mogen kiezen om parallel hun F4 programma door te zetten. Deze vier coureurs krijgen dus de kans om tijdens de tweede helft van het kampioenschap zowel in F3 als F4 in actie te komen. Als coureurs hier voor kiezen stromen de gedegradeerde F3 coureurs in op basis van de F4 coureurs die blijven.

NOTE: de precieze invulling staat nog niet in beton gegoten, dit betreft een pilotseizoen, dus kan nog wijzigen.

Afbeelding