Radical 2018-I | Race 9&10 Assen | 26-04-2018

Gesloten
Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1259
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Radical 2018-I | Race 9&10 Assen | 26-04-2018

Bericht door SRVN » 08 feb 2018, 12:32

Radical 2018-I Race 9&10
Assen
26-04-2018


Tijdschema
20.15 - Kwalificatie (10 minuten, open, onbeperkt aantal ronden)
20.25 - Warmup (5 minuten)
20.30 - Race 1 (25 minuten, formatieronde, staande start)
21.00 - Race 2 (25 minuten, formatieronde, staande start, top 8 reversed grid)

Weerbericht

Afbeelding

Links
Algemene Informatie Radical 2018-IGebruikersavatar
Ger Peeters
Berichten: 2770
Lid geworden op: 19 sep 2011, 17:32
Racestuur: Fanatec CSL Elite
Locatie: brunssum

Re: Radical 2018-I | Race 9&10 Assen | 26-04-2018

Bericht door Ger Peeters » 27 apr 2018, 10:09

Dat ging compleet onverwacht bijzonder goed. Sorry voor de liefhebbers , ik ben geen fan van assen maar zoals Twan me had ingefluisterd moet ik toegeven dat het er met de radical inderdaad nog best goed toeven was.

Zoals Jack Plooi in de stream, die weer prima was heren :thumbs_up: , al meldde kwam ik nauwelijks voorbereid aan de start. raceplan , voor zover aanwezig, was dan ook gewoon rustig aan op veilig twee keer de streep halen. De setup van Twan voelde lekker en ik kon in de Q een redelijke tijd goed voor een start in middenveld neerzetten. Wetende dat Q niet helemaal mijn ding is was dat al verrassend.

race een
prima start maar kwam wat vast te zitten omdat ik aan de buitenkant zat, had daarmee wel geluk want kwam niet in de echte problemen midden in bocht een maar kon zonder schade buitenlangs, verloor er wel wat plekken mee. Kon qua tempo goed meekomen en bij diverse mensen de druk op kunnen voeren. De hele race lekkere faire battles gehad, thanks heren :). Daarbij was het het langst close met Johan in het begin en Andre aan het eind van de race. Uiteindelijk door geen grotere fouten te maken en op de baan te blijven steeds breder grijnzend van p11 tot p5 weten op te klimmen.

race twee
starten vanaf p4 prima maar wist natuurlijk dat er diverse veel snellere mannen aan zouden komen. raceplan niet aangepast gaan voor halen streep en kijken waar haalbaar ergens achter aan kunnen sluiten. Prima start kon Andre aan de binnenkant verschalken. Zat in het begin nog even vlak achter Thijs en Twan en was aan het loeren naar een foutje maar al snel kwam de kersverse kampioen (feli kerel, bij tijden zeker een klasse apart) kwam aanstomen. Het roer om en poging om Twan wat extra tijd te kopen iets meer naar achteren gaan kijken en verdedigen. Lukte zowaar een halve ronde ofzo tot ik me in een remfoutje liet dwingen waarbij Niek voorbij kon en snel richting horizon verdween. De heren Geuze kregen mijn plek helemaal bijna kado, maakte een remfout voor de betonnen bandenstapel chicane moest liften om nog door de bocht te komen en dat was meer dan genoeg voor beide om langs te glippen.
Kreeg daarna Ronald achter me aan en die ik even wist op te houden maar ook niet lang. In de laatste fase van de race volgde een lekker gevecht met Rene. Op kalere banden was eea inmiddels toch wat lastiger aan het worden en denk dat dat mijn geluk is geweest. Rene kon naast me komen op de finish straight waar ik al eerder binnendoor was ingehaald. Ik nam de buitenlijn met idee op een switchback die zowaar lukte. Zaten de doordraaier naast elkaar en ik had geluk dat hij de grip kwijtraakte bij uitkomen bocht, gaf me net genoeg ruimte om weer op p5 over de streep te komen

als ik voor de races bij een bookie geld op mezelf had moeten zetten had ik ergens rond p10 to p15 gegokt dus twee keer p5 voelde bijna als een podiumplek :kerstmuts: . Heb daarmee op dit moment (jinx) ook mijn seizoendoelstelling bereikt, sta in alle kampioenschappen in de top 10.

zal jullie later vandaag vervelen met (ik denk dit keer nog groter aantal) leuke racemomenten in video formaat voor mijn archief.
als beloofd een lading shots: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... aPpPdMnhEU
Laatst gewijzigd door Ger Peeters op 27 apr 2018, 18:51, 1 keer totaal gewijzigd.

René de Ruijter
Berichten: 403
Lid geworden op: 31 mar 2016, 20:45
Racestuur: Logitech G27

Re: Radical 2018-I | Race 9&10 Assen | 26-04-2018

Bericht door René de Ruijter » 27 apr 2018, 17:38

Na mijn 2 podiums bij de f2000 had ik verwacht dat ik mijn reeks met 1 goede en 1 slechte reeks nu toch wel afgeloten had.
Maar niets was minder waar. Wilde proberen goede punten te scoren want p3 in het kampioenschap was nog zeker mogelijk.

Kwali p2 had ik niet verwacht. Kijkende naar de tijden van de tegenstanders in de oefensessies.

Race 1 was na 1 bocht al voorbij. Niek en ik raakte elkaar verloor de controle over de auto en parkeerde hem precies op een heuveltje waardoor ik met alle 4 de banden in de lucht stond... echt even zitten balen.

Race 2 vanaf achteraan mogen beginnen en vergiste me in mijn voorganger. Het leek erop dat ik veel beter weg was en in een poging eromheen te sturen schoot ik gelijk het gras op. Haalde verder niet zo veel uit want 2 bochten later sloot ik weer achteraan aan.
Daarna eigenlijk achter Ronald aan gereden. Samen op p10 aan gekomen waar we beide wat moeite hadden met Ruud inhalen.
Toen ik Ronald en Ruud tegelijk kon pakken schoot ik in bocht 1 net te ver door en ze maar weer voorbij gelaten.
Daarna wel gelukt en nog verder naar voren kunnen komen tot aan Ger. 1 keer een serieuze poging kunnen doen maar door gebrek aan grip hem toch niet vast kunnen houden.

Nu maar focussen op de regen in Zandvoort. Om zo het seizoen mooi af te kunnen sluiten.

Gesloten

Terug naar “SRVN Radical 2018-I”