Taakbeschrijving Racecommissie

Gesloten
SRVN Racecommissie
Berichten: 531
Lid geworden op: 20 okt 2011, 22:53

Taakbeschrijving Racecommissie

Bericht door SRVN Racecommissie » 09 apr 2018, 21:13

In 2016 is er een taakbeschrijving gemaakt voor de RaceCommissie (RC) welke onlangs is voorzien van een update.
Deze update is gepresenteerd tijdens de laatste ALV en unaniem aangenomen.
Vanaf heden is onderstaande taakbeschrijving van kracht:

De Racecommissie (RC) is verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden en handhaven van de racereglementen. Door overtredingen te bestraffen beoogt de RC de rijders kwaliteit en mentaliteit te verbeteren en hierdoor kwalitatief betere races te krijgen waar elk SRVN lid met veel plezier aan kan deelnemen.

De RC taken zijn als volgt uitgewerkt.

Opstellen en bijhouden reglementen
De RC beheert het algemeen racereglement. Ondanks de statische aard van het reglement - er verandert in de regel niet zoveel aan - moet dit wel periodiek worden geëvalueerd en worden bijgewerkt. Dit gebeurt ten minste voor aanvang van elk regulier competitieseizoen, zodat de puntentelling up to date blijft.

Protestbehandeling
De RC werkt de regels niet alleen bij, maar helpt ook bij het controleren op de naleving daarvan. Om die reden handelt de RC tevens de protesten af. Het is de verantwoordelijkheid van de RC om alle correct ingezonden protesten te beoordelen en te behandelen tijdens de protestbespreking. De besluitvorming rondom het afhandelen van protesten vindt altijd plaats op basis van feiten, het algemeen en/of bijzonder racereglement en de door de RC gehanteerde protocollen.
Ook kan de RC zowel aangekondigd als onaangekondigd controleren op tracklimits.
Indien zich een situatie op de baan voordoet waarbij meerdere mensen zijn betrokken en ook is waargenomen door RC leden mag de RC optreden zonder dat hier een formeel protest voor is binnengekomen.
Elke protestuitslag zal gepubliceerd worden op het forum waarbij zoveel als mogelijk het een en ander wordt voorzien van een filmpje.
De RC heeft ook de vrijheid om elke situatie in de opwarmronde en uitloopronde te beoordelen zonder dat hiervoor een protest is ingediend.
Indien het ARR geen duidelijk antwoord geeft op een bepaalde situatie, heeft de RC de vrijheid om een beslissing te nemen in de geest van de autosport.

Uitslagen aanpassen
Tot slot is de RC verantwoordelijk voor het plaatsen van resultaten en bijwerken van de kampioenschapsstanden na elk evenement en elke protestbespreking.


Er nemen minstens 3 leden zitting in de RC.Gesloten

Terug naar “Van de Racecommissie”